WESTMINSTER ABBEY, HARRODS OCH AFTERNOON TEA

Jaha, så var det måndag igen.. Jag har aldrig haft något emot måndagar egentligen, men nu för tiden känns måndagar bara så himla tunga. Det innebär att en hel veckas jobb ligger framför en, men också att det är så himla lång tid kvar till helgen, och det är ju trots allt helgerna man lever för här. Känns tråkigt att helgen är slut redan, för det här har varit en riktigt bra en. Hela förra veckan var faktiskt väldigt jobbig och jag kände mig väldigt nere större delen av tiden. Kändes jobbigt här hemma med barnen då Rachel var sjuk och hängig och jag själv hade ingen energi eller movitation till något och bara var allmänt deppig. Därför kändes det så himla bra att det äntligen blev lördag, och jag fick äntligen träffa Fanny. Vi möttes upp vid 11 för att besöka Westminster Abbey. Vi hade köpt biljetter för att gå in i kyrkan, och det var så himla häftigt! Som vanligt fick man inte fota därinne, men jag slänger med ett par bilder från Google för att visa.

Därefter tog vi skydd mot regnet dels inne på Waterstones, en gigantisk bokaffär, där vi satt och pratade lite och kikade på böcker på hela 6 stora våningar. Då regnet fortfarande öste ner gick vi in på ett café på Picadilly circus och det var seriöst det bästa beslutet på länge, haha! Mysigt café i sig, men alltså det fanns SÅ mycket att fika på och att välja mellan huuuur många olika kakor, tårtor, choklad och liknande var inte enkelt. Till slut satt vi i alla fall med varsin smoothie och chokladfondue/brownie och patade bort regnet i två timmar. 
Vi tog oss sedan hem till henne där vi avslutade kvällen med att äta hemlagad lasagne, frukt och en massa prat. så himla behövligt att bara prata om allt och ingenting med någon som förstår vartenda ord. Fanny, du är guld värd!
 
Åkte tillbaka in till centrala London dagen efter, och denna gång med Marissa. Vi hade planerat in ett besök på Harrods och sedan afternoon tea! Då det regnade även igår passade det bra med inomhusaktiviteter, och vi spenderade nästan 3 timmar inne på Harrods. Har aldrig varit där inne förut så det var dags! Det var så himla mäktigt, och utöver förundran över hur mycket och hur stort det är var jag bara helt fascinerad över hur fint det var överalt. Hela Harrods såg ut som ett slott, med kristallkronor, guld-tak, marmorgolv och prydnader överallt. Vi köpte varsin pralin i chokladparadiset, tog en tur genom the perfume hall, kollade in dyra smycken och bara lekte runt i toy kingdom. Tror enkelt att man kan spendera flera dagar där inne, så vi har mycket mer att se helt klart!
 

Trötta efter äventyr på Harrods tog vi oss till Patesserie Valerie några hundra meter bort där Marissa bjöd på Afternoon Tea som vi båda älskar! Tycker det är så mysigt med afternoon tea verkligen, och himla gott var det!
 
Vi mötte sedan upp Karolina på tunnelbanestationen och åkte tillsammans med henne till Richmond där vi bestämt att gå på bio och se den nya filmen la la land. Då vi inte bokat biljetter fanns det så få platser kvar, så istället för att sitta bredvid varandra fick vi sitta i rad uppifrån och ned haha. Men som vi sa pratar man ju inte när man är på bio ändå, så det gjorde oss inget. Filmen var fantastiskt bra, och efter en lång resa hem med massa bussar och tåg, samt ett snabbt stopp på puben i oxshott med Marissa var jag till slut hemma igen klockan halv 11 och var helt klart återigen nöjd med helgen.
 
livet som au pair | |
Upp