MED FAMILJEN I LONDON

Det här med att regelbundet blogga är tydligen inte min grej, men HEJ på er och GOD JUL!
Sedan sist har det hänt så pass mycket att det varken funnits mycket tid, ork eller ens tanke på att uppdatera här. Men jag tänkte att det nu är dags för en liten update om vad som hänt de senaste dagarna.
Den sjuttonde december spenderade jag dagen med min värdfamilj fram tills det att de tog taxin till flygplatsen för att åka vidare mot Hong Kong där de spenderar julen i år. Därför beslutade jag och familjen att vi kunde spendera jul här i London. Så samma dag hämtade jag upp syrran på Gatwick och sedan dess har hon varit inneboende hos mig, haha! Vi har sedan dess spenderat våra dagar med att träna, plugga, åka på lite dagsutflykter till bland annat Guildford och Epsom, samt haft en rad med filmkvällar och hemmalagade lyxmåltider. Så mysigt att ha syrran här och få en paus från vardagslivet.
En morgon skippade jag gymmet och tog en springtur över ängarna här i soluppgången och det var lika vackert som vanligt.
En kväll var jag och syster även barnvakt åt grannarnas tre barn, och det var så mysigt. Gillar de ungarna så mycket, så det var en riktigt bra kväll som bestod av middag, massa spel, godnattsaga och bebisgos. 
Den tjugoandra tog Alice och jag vår första tripp in till centrala London där vi mötte upp den andra halvan av vår Fab Four; Mamma och pappa! Vi lunchade innan vi begav oss till Greenwich där jag läst om en julskyltning som lät helt fantastisk. När vi kom dit blev vi alla en aning besvikna då det inte var alls som vi tänkt oss, men vi satte oss och drack mulled wine ett tag innan vi istället åkte ned till Sothbank och den julskyltningen. Älskar att vara nere vid Southbank, är alltid så fint där och en fin solnedgång och massa julbestyr satte pricken över i:t!
Vi betämde oss sedan för att äta middag på hemmaplan och avslutade vår första dag tillsammans med en jättegod middag inne i Cobham. ÄNTLIGEN är vi alla samlade igen! <3
 
För att öka på julkänslan lite åkte vi dagen efter in till Winter Wonderland i Hyde Park. Mamma, pappa och Alice har inte varit där innan så jag tyckte att det var en bra sak att göra sådär dagen innan julafton. Så efter att vi kollat in julbelyningen på Carnaby Street gick vi omkring inne på Winter Wonderland ett par timmar, drack engelskt te, köpte julklappar och hade det så himlans mysigt. Winter Wonderland är utan tvekan ett av mina favoritställen i London nu runt jul! För att vara så turistiga som möjligt gick vi även till Regent's Street, Christmas Market på Leicester Square, Trafalgar square och Picadilly circus innan vi avslutade med middag i Covent Garden. Mycket bra dag i London helt enkelt!
Perfekt uppladning för dagen efter som äntigen kom; julafton!! Min absoluta favoritdag på hela året. Jag är vanligtvis väldigt traditionell när det kommer till julen men i år blev det verkligen inte på något sätt som den brukar, men så bra den blev ändå! Efter ett gymbesök med syster åkte familjen till Dorking för att se en teater. Min värdfamilj tipsade mig om att boka en pantomime till jul då det är en väldigt stor engelsk jultradition. En pantomime är en teater som ursprungligen är till för barn, men med tiden har det blivit en familjetradition. Vad som skiljer sig mellan en pantomime och en vanlig teater är att publiken får vara med i teatern när det är pantomime. Skådelspelarna drar hela tiden med publiken, frågar frågor som publien ska svara på osv. Årets stora pantomime här i England är Dick Whittington så den bokade vi! Trots att det var lite väl barnsligt och överdrivet ar det en häftig upplevelse, och eftersom vi firar jul i England är det intressant att delta i deras jultraditioner. Vi åkte sedan hem och fixade oss en julbuffé, fick lite besök av tomten, pratade med släkten på facetime och hade kortspelskväll. Annorlunda, men så mysig jul. Inte varje år man får fira julafton i London men jag är så tacksam att jag i år fick göra det, och detn bästa julklappen var att min familj kom hit och firade den med mig.

Då England inte firar jul förrän idag började vi även den här dagen med julfirande på engelskt vis. Vi klockan 1 satt vi bänkade i Oxshott's kyrka och firade in julen med hela Oxshotts's församling. Även detta är en intressant sak att uppleva då vi firar jul här för en gångs skull. Trots att kyrkan inte riktigt är min grej var det mysigt att få vara på en julgudstjänst och särskilt en engelsk sådan! 
Dock är vekligen allt stängt idag eftersom det här är julafton, så den här dagen har vi efter kyrkan bara spenderat hemma. Snart vankas det middag och sen blir det familjekväll för hela slanten med kortspel och julfilmer. Nu mår man <3
livet som au pair | | Kommentera
Upp