MÅL 2017

Det må vara slutet av februari, och nyårslöften är en grej för januari, men jag tänkte bryta den trenden lite och istället skriva lite om mina mål och tankar inför 2017 nu istället. Det är med nyårslöften tror jag inte på, och förutom tappra försök om godislöften när jag var runt 12 år har jag nog aldrig haft en riktigt nyårslöfte. Det har jag inte i år heller, men den senaste tiden har jag funderat mycket på vilka mål jag har för 2017, vad jag vill uppnå helt enkelt. Jag är absolut en sån som gillar att ha mål för det ger mig inspiration och motivation till att kämpa. 
De mål jag har just nu kommer såklart inte vara mina enda mål för året, utan det lär tillkomma saker lite då och då, men vad jag kommit fram till än så länge under 2017 är följande:

1: Bara göra sådant som jag tycker är roligt
Egentligen är ju detta något som borde vara självklart. Klart man inte ska göra saker man inte vill göra (visst finns det vissa sådana saker, men ni fattar poängen), men jag spenderar faktiskt mycket tid med att göra saker jag egentligen inte vill göra. Jag vill så gärna behaga andra även på min egna bekostnad, och är för feg för att säga nej till saker helt enkelt, vilket leder oss vidare till nästa punkt.
 
2: Lära mig säga nej
Ja, jag måste lära mig att säga nej när jag faktiskt vill säga nej. Är cirka världsbäst på att gå med på saker och säga ja till saker bara för att jag inte vill vara omständig för andra. Men jag måste lära mig att jag måste behaga mig själv också, och att säga nej för att jag helt enkelt vill är något jag måste öva på. Som en bonus kan jag också lägga till att det är bra att kunna säga nej utan att behöva förklara mig och ursäkta mig.

3: Göra det bästa av resten av mitt år i England
Tiden tickar och snart är mitt år här i England över, och i och med att min dröm de senaste sex åren varit att flytta hit och spendera ett år här är mitt mål att faktiskt ta vara på tiden så mycket som möjligt och ha så roligt som möjligt. Nu kommer jag dock behöva begränsa mig lite och spendera en del av min "upptäckartid" med att plugga, men målet är ju som sagt inte att hinna med ALLT, utan bara göra det bästa av tiden som är kvar och verkligen ta vara på allt.
 
4: Komma in på universitet
Yes, eftersom att jag spenderar mycket tid just nu med att plugga och faktiskt tar värdefull tid åt att sitta med näsan i kemiboken är såklart bland de största målen för i år att komma in på universitetet! Tror inte jag behöver säga mer än så ;)

6: Läsa mer
Förr var en av mina största hobbys att läsa, men när skolan och pressen med bra betyg tog över så kom jag av mig med läsningen vilket egentligen är så tråkigt! Älskar egentligen att läsa och önskar att jag gjorde det mer. Det kommer absolut vara ett mål för i år! Dock kanske jag väntar ett tag med att ta tag i det målet då jag just nu spenderar cirka 50 timmar i veckan med plugg och då när jag läst/skrivit en hel dag är inte motivationen till att läsa ännu mer särskilt stor. Men framåt sommaren, då!

7: Träna efter känsla
Majoriteten av människor som har nyårslöften/mål tror jag har mål som handlar om träning/kost/viktminskning osv. De flesta vill gå ner i vikt, komma igång med träningen, sluta med socker och dylikt. Och absolut - jag är en av dem som har träningsinriktade mål! Däremot handlar det för mig inte om att komma igång, då jag tränat i flera år nu, så det handlar mer om att ändra inriktning. Träning för mig började med att jag ville gå ner i vikt, som slutade med en ätstörning. Det följdes av att träning bara handlade om att bygga muskler och bli så stark och muskulös som möjligt, vilket också kanske gick lite till överdrift då träningen blev mer som ett tvång och än press istället för något jag tyckte var kul. Träningen för mig just nu handlar mer om att det ska vara roligt, och därför är mitt träningsmål för i år att inte fokusera på att ändra utsidan, utan istället träna det jag känner för. Känner jag för att springa en dag - då springer jag, nästa dag kanske jag känner för simning, yoga eller styrka - och då gör jag det! Träna efter känsla, helt enkelt! :)
 
5: Springa fler lopp
Förr sprang jag väldigt mycket och tyckte det var den roligaste träningsformen, men sedan kom jag av mig lite och halkade in på styrketränings-spåret. Nu har jag börjat komma igång med löpningen igen och har dessutom sprungit mitt första lopp här i England och ytterligare ett mål för i år är att hålla i löpningen och springa fler lopp helt enkelt och utvecklas inom den idrotten!
 

8: Handstående
Har såååå länge velat lära mig stå på händer, men aldrig riktigt vågat försöka. MEN, hur svårt kan det vara? I år, då ska det gå!

9: Plöja igenom Harry Potter
"VA!? Har du inte läst Harry Potter!? Har du inte ens SETT Harry Potter?!" brukar det låta när jag säger att jag inte varken läst eller sett ens det minsta lilla av Harry Potter-serien. Men det ska jag också ta och ändra på i år! Är det så bra som alla säger så ska jag ge det en chans!

10: Besöka ett främmande land
Sist men inte minst vill jag i år besöka ett främmande land, och det vet jag redan nu att jag kommer göra. Dock visste jag inte det när jag skrev listan, så jag tar med den ändå. Kanske får ändra det till att besöka två främmande länder? ;) Älskar i alla fall att resa men i och med min kärlek till England har jag alltid valt att åka hit när vi ska någonstans, men nu efter ett år här är det dags att se något nytt - så det får bli något att sikta på i år! :)
 
11: Laga mer mat
Nu lagar jag för visso mat varje dag, MEN då mina barn är rätt kräsna + att föräldrarna är väldigt störa fan av halvfabrikat är det dels inte så stor variation på maten jag lagar och heller inte särskilt "svår" mat.. Vill börja experimentera mer i köket, lära mig  behärska flera tekniker och utvecklas inom matlagningen. Det ska jag verkligen satsa på i sommar då jag är hemma hos min mästerkock till far. Han har mycket att lära mig <3
 

Yes, det var mina punkter för detta år än så länge. Tänkte att när jag har tillräckligt många fler så uppdaterar jag listan - så stay tuned! 
livet som au pair | | Kommentera
Upp