EN JULHELG I HUVUDSTADEN

Återigen är jag tillbaka hemma i Oxshott efter en så himla bra helg som även den har gått i 110. Helgerna här går så himla fort vilket är så tråkigt, för helgerna här är verkligen det bästa. Den här helgen har varit så himla mysig, julkänsla rakt igenom! Eftersom jag varit lite dåligt på uppdatering på sistone tänkte jag dra igenom vad jag hittat på och börjar med fredag!
I fredags kväll var det event i Cobham där all julbelysning tänds, vilket egentligen innebär att det officielt blir jul. Så vid 6 åkte jag med hela min värdfamilj in till Cobham för att se det hela. Det var helt fantastiskt hur bra de fixat med allt! Den annars så lugna lilla gatan var helt full med stånd, jultomtar, gatumusikanter och julpynt. Hela gatan var avstängd för trafik då det var så mycket folk och aktivitet. Vi gick runt och köpte lotter, åt sockervadd, hälsade på tomten och kollade alla julstånd innan klockan blev 7 och det var dags att slå på ljusen. När gatans julbelysning tändes kom även en stor parad gåendes på High Street och spelde julmusik och hade med sig fina juldekorationer. Helt galet mysigt var det och så kommer jag nog tyvärr aldrig se Cobham igen. När vi kollat färdigt på paraden gick vi till en jättefin italiensk restaurang i Cobham för att äta middag samt fira min värdmamma som fyllt år. Så i cirka 2,5 timma satt vi och åt god itaiensk mat, pratade och hade en väldigt mysig kväll helt enkelt!

I lördags mötte jag upp Karolina, Marissa, Greta, Elisabeth och Lina på stationen för att tillsammans åka in till London! Vi bestämde oss för att besöka Winter Wonderland i Hyde Park som är en jättestor julmarknad skulle man kunna kalla det, men hur mycket åkattraktioner, restauranger och bodar med julpynt, hantverk och annat mysigt som helst! Där mötte vi även upp Fanny som vi gick med. Det var så himla fint där inne, så där traskade vi runt bland massa julpynt i ett par timmar.
Skulle gärna besöka Winter Wonderland på kvällen med, då jag tror att det är ännu finare med all julbelysning på kvällen. Efter en väldigt lyckad förmiddag här drog vi oss mot en väldigt hektisk Oxford Street för att kolla på lite julklappar. Fick med mig två stycken, och hann även med en kaffepaus på Café Nero innan jag åkte vidare till Kingston för att möta upp Matty för att kolla på bio. Vi såg Fantastic Beasts på Odeon i Kingston, och även fast jag somnade till lite då och då var det väldigt mysigt och filmen var helt okej!
 
Idag är det ju faktiskt första advent, och då jag håller stenhårt på alla traditioner runt jul var svenska kyrkan ett måste. Så jag och Karolina åkte återigen in till London idag och mötte upp Fanny i en fullsatt svenska kyrkan! Helt galet vad mycket folk det var. Folk fick sitta i mittgången för att få plats till och med.. Så i 1,5 timma var vi i kyrkan och fick uppleva lite svensk tradition igen och det uppskattade jag verkligen. Kändes nästan som att vara hemma för en stund.
Vi tog oss sedan till Marylebone och åt lunch innan vi gick till Carnaby Street för att kolla på lite mer julklappar och även den fantastiska julpyntningen de fixat där!
Hur mysig dag som helst verkligen. Med dessa två kan man ju inte ha det dåligt helt enkelt.
Glad i själen efter en fantastiskt mysig och julig helg laddar jag om för en ny arbetsvecka och ännu en rolig helg om bara fem dagar. Livet är - som alltid, väldigt bra efter en helg i städernas stad.
livet som au pair | | Kommentera
Upp