ETT REGNIGT OXFORD

Hallå där!
Ännu en helg är passerad och trots ruggigt Englands-väder blev det en riktigt bra helg. Alltid lika skönt att få en paus från vardagen och upptäcka saker man faktiskt kom hit för att göra! Till skillnad från den första tiden här då man var ute från morgon till kväll varje lördag och söndag har jag nu börjat känna mer och mer att det är okej att ta det lite lugnt på helgen och att man inte promt måste äventyra inne i stan varje minut av varje helg. Jag och Karolina åkte istället till Guildford i lördags då jag verkligen behövde köpa bland annat nya jeans. Så det blev en eftermiddag med shopping och avslutning med goooo middag med min stjärna!
Vi bestämde oss dock för att åka hem i någorlunda bra tid då en tidig söndagmorgon väntade på oss. Vid strax efter sex började min söndagsmorgon med en promenix för att möta upp hela oxshott-gänget och tillsammans ta oss mot Oxford! Att besöka Oxford har varit med på min bucket-list, och äntligen var det dags!
Vi alla 8 tjejer tog oss med uber och tunnelbana till London Victoria Station där vi även mötte upp My och började den 1,5 timmar långa bussresan mot Oxford. Oxford är framför allt känd som en universitetsstad, men är utöver det en välomtalad och framför allt gammal industristad. Vi hade några saker på listan att göra och hann med att besöka Natural History Museum och ett stort, jättegammalt bibliotek där varenda bok som någonsin publicerats i England finns.
Natural Hisotry Museum, där My och jag hittade en ny vän.
 Oxford Library. Vi gick inte in i själva biblioteket, men fick besöka andra rum i samma byggnad:
 Här har även scener ur bland annat Harry Potter spelats in.

Därefter tog vi oss en fika innan vi drog oss mot Oxford University! Dock regnade det, vilket var mindre kul. Men själva byggnaden var väldigt häftig, och jag hade ju ljugit om jag sa att det inte vore häftigt att plugga där!
Olika vyer och delar av uiversitetet.
Utöver alla fina byggnader var Oxford en väldigt mysig stad. Regnet var oturligt, men vi hade det bra ändå! Vi hann med att se massor fint, äta mysig middag och bara ha väldigt roligt helt enkelt! <3
Hela gänget
 En av gågatorna i Oxford.
 
Efter 6 timmars resa kom jag hem halv tio helt slut efter en fullspäckad, men så himla bra dag! Man har ju tur ändå som får uppleva så mycket. Nu väntar bara nästa universitetsstad Cambridge.
Det blev i alla fall ett väldigt bra avslut på veckan och ännu en väldigt bra helg! <3
livet som au pair | | Kommentera
Upp